خودروهای ایرانی که سوخت پاک(اب اکسیژنه) می‌سوزانند

ساخت وبلاگ

 

بحران انرژی موضوعی است که ذهن بسیاری از دانشمندان و محققان را در سطح دنیا به خود مشغول کرده است. بر این اساس ایده‌های جدیدی از سوی محققان با هدف مقابله با این مشکل مطرح شده است.

 

یکی از این ایده‌های جالب ساخت خودروهای دوستدار محیط زیست است که نه تنها می‌تواند راهکار مناسبی برای کاهش وابستگی بشر به منابع سوخت فسیلی باشد بلکه می‌تواند در کاهش پیامدهای زیست محیطی ناشی از مصرف سوخت‌های فسیلی در خودرو‌ها نیز نقش بسیار مهمی‌داشته باشد. محققان امیدوارند در آینده‌ای نه چندان دور بتوانند از این ایده‌ها در صنعت خودرو بهره بگیرند. گروهی از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با هدف مطرح کردن ایده‌هایی برای مقابله با بحران انرژی خودروهای شیمیایی طراحی کرده‌اند. در این خودروها از مواد دوستدار طبیعت به‌عنوان سوخت مصرفی خودرو استفاده می‌شود.

این خودروها دوستدار محیط زیست هستند

مهندس جابر نصرالله گاوگانی، دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری این طرح تحقیقاتی در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: منابع سوخت فسیلی در دنیا رو به پایان است و از سوی دیگر معضلات ناشی از مصرف سوخت‌های فسیلی و آلودگی هوا در کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر به یکی از مباحث مهم و جدی در زندگی امروزی بشر تبدیل شده است. از این‌رو استفاده از سوخت‌های دوستدار محیط‌زیست در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات متعددی با هدف تولید سوخت جایگزین هیبریدی و استفاده از سلول‌های خورشیدی برای تامین سوخت مورد نیاز خودروها در سطح دنیا انجام شده است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سوخت‌های دوستدار محیط‌زیست، در دسترس بودن این منابع و کاهش آلودگی محیط‌زیست است.

وی در ادامه می‌گوید: ما در دانشگاه صنعتی امیر کبیر با همکاری گروهی از محققان این دانشگاه در این زمینه تحقیقاتی انجام دادیم که در نهایت ساخت خودروهای کمیکار یا خودروهای شیمیایی اجرایی شد. در این خودروها از سوخت سبز استفاده می‌شود. در حقیقت اگر قصد داشته باشیم از روشی دوستدار محیط‌زیست برای کاهش آلودگی ناشی از مصرف سوخت‌های فسیلی استفاده کنیم می‌توان به جای بنزین از سوختی استفاده کرد که عملکرد ساده‌تری دارد و در عین حال آلودگی زیست‌محیطی همراه ندارد. چنانچه در خودروهای هیبریدی یک یا چند موتور الکتریکی در کنار موتور احتراق داخلی خودرو استفاده می‌شود یا این که در خودروهای خورشیدی از صفحات خورشیدی برای به دام انداختن انرژی حاصل از تابش نور خورشید و تامین نیروی مورد نیاز برای به حرکت در آوردن خودرو استفاده می‌شود.

خودروهای شیمیایی نیز از دیگر گزینه‌های مطرح برای کاهش وابستگی به منابع سوخت فسیلی است. در این خودروها از یک واکنش شیمیایی ساده برای تامین سوخت خودرو استفاده می‌شود. برای این واکنش شیمیایی نیز از موادی که در محیط اطرافمان به آن دسترسی داریم می‌توانیم استفاده کنیم.

به گفته مجری این طرح تحقیقاتی در این خودرو شیمیایی از آب اکسیژنه به عنوان سوخت مصرفی خودرو استفاده شده است. گاز تولید شده از واکنش شیمیایی دو ماده آب اکسیژنه و پرمنگنات پتاسیم می‌تواند نیروی پیشران لازم برای حرکت این خودرو را تامین کند. این طرح در مقیاس آزمایشگاهی اجرایی شده است. هدف از طراحی و ساخت این خودرو شرکت در مسابقات بین‌المللی کمیکار بوده است. شرکت‌کنندگان در مسابقات کمیکار باید خودرویی طراحی کنند که با سوخت پاک یا دوستدار محیط زیست کار می‌کند. اگرچه کاربرد این خودروها در مقیاس آزمایشگاهی صرف شرکت در مسابقات است اما ایده‌های مطرح شده را می‌توان در آینده‌ای نه چندان دور در سطح صنعتی نیز به اجرا در آورد.

اب اکسیژنه...
ما را در سایت اب اکسیژنه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hydrogen-peroxidea بازدید : 194 تاريخ : پنجشنبه 13 آبان 1395 ساعت: 20:19